Menu

Naar mobiele navigatie

Materialen en constructie

Wij geven u graag een aantal technische specificaties mee van onze dakkapellen. Alle materialen die nodig zijn om de dakkapel wind- en waterdicht te maken zijn bij de prijs in begrepen. Er zijn altijd mogelijkheden om de dakkapel nog nét dat beetje mooier te maken met nét dat speciale kleurtje of die speciale afwerking. Staat uw wens er niet tussen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Constructie

De constructie van het dak wordt opgevangen met houten slapers. De slapers zijn van geschaafd vurenhout. Het opvangen van het bestaande dak met nieuwe draagbalken is altijd bij de prijs inbegrepen (exclusief extra balken buiten de standaard constructie om). In de constructie zit ook een multiplex vensterbank verwerkt.

Isolatie

Het dakbeschot is een warmdakconstructie met een houten balklaag en isolatie. Wij gebruiken een samengesteld dak voor de optimale isolatie. De binnenzijde is afgewerkt met 10 millimeter groene plaat. Isolatie en afwerking met groene plaat is standaard bij de prijs inbegrepen.

Dakisolatie: RC 6.0

In 2017 hebben wij de upgrade naar RC 6.0 voor het dak definitief doorgevoerd. Hiermee voldoen onze dakkapellen aan het bouwbesluit (2016). Naast dat de dakkapellen aan alle regels voldoen, geeft de hoge RC waarde meer voordelen:
- Geluidsreductie
- Binnen tot wel 10 graden koeler in de zomer
- Houdt meer warmte binnen in de winter.

Onderaan de pagina ziet u in het bestand de opbouw van ons platdak met de bijbehordende RC-waarde. 

Keuzes voor overige materialen

Op deze foto ziet u de standaard keuzes voor de overige materialen.

Daktrim

De daktrim is standaard uitgevoerd in aluminium.  Mogelijkheden tegen meerprijs: een daktrim in kleur of een aluminium kraal.

Aansluiting met uw huidige dak

Onze dakkapellen zijn standaard uitgerust met een loodvervanger op EPDM basis. Dit materiaal hecht door middel van een zelfklevende laag netjes op de pannen. Andere opties zijn 15 ponds lood van 25 cm breed of verholen goten.  Het lood wordt geklopt in de vorm van de dakpannen.

Hemelwaterafvoer

Om het hemelwater af te voeren gebruiken standaard een spuwer aan minimaal één zijde van de dakkapel. Mogelijkheden tegen meerprijs: Een stadsuitloop, verholen goten onder de dakpannen (te zien op onderstaande afbeelding) en een Polygoot zoals hier te zien is.