Menu

Naar mobiele navigatie

Dakkapel plaatsen in één dag

Waar worden de dakkapellen van Klok gemaakt. En door wie? Hoe werkt dat, een dakkapel in één dag? Lees het hier.

Fabricage van de dakkapellen


Onze dakkapellen worden gebouwd in onze eigen dakkapellenfabriek in Nieuwleusen. Onze timmermannen verzorgen in de werkplaats alle prefabricatie. Zij bereiden de wanden en het dak voor. De werkplaats zorgt dat de prefab dakkapel of semi-prefab dakkapel met de montageploegen meegaat. Door onze eigen vaste vakmannen, is onze werkplaats een geoliede machine waar per week 15 tot 20 dakkapellen uitrollen.

Montage van de dakkapellenOnze dakkapellen worden geplaatst door vaste montageploegen. Deze ploegen bestaan uit twee à drie vakmannen, afhankelijk van de grootte van het project. Om de dakkapellen te plaatsen maken wij, afhankelijk van de situatie, gebruik van een (vrachtwagen)kraan of een ladderlift. De situatie wordt opgenomen door de adviseur en de projectleiding kiest de beste plaatsingswijze voor uw dakkapel.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier verschillende uitvoeringen dakkapellen.  

 

Dakkapel plaatsen met hijskraan

Dit is de manier van plaatsen die u waarschijnlijk vaker heeft gezien.
In de volgende gevallen is dit waarschijnlijk voor u toepassing:
- Uw woning is met een hijskraan bereikbaar.
- Het plaatsen met kraan is de meest efficiente oplossing, 

Dakkapel plaatsen met ladderlift

Als de situatie hier om vraagt plaatsen we de dakkapel met een ladderlift. Door de ervaring van onze mannen, gebeurt deze plaatsing vaak ook in één dag. In de volgende situaties is dit waarschijnlijk voor u van toepassing:
- Uw woning is niet bereikbaar voor vrachtverkeer: het dakkapel-pakket past op een kleine aanhanger achter onze bussen. De losse onderdelen van de dakkapel passen door een deuropening.
- Uw heeft een (oudere) woning waarbij maatwerk belangrijk is, wij passen de dakkapel in het werk helemaal aan op uw dak.

Hieronder ziet u een impressie van het plaatsen van een dakkapel met een ladderlift

Meer weten over de mogelijkheden bij u thuis? Neem contact met ons op, en we kijken met u mee.