Menu

Naar mobiele navigatie

Profiteer van een duurzame dakkapel.

Hoe kun je duurzaam wonen?

Duurzaam wonen begint met energie besparen en gebruik maken van duurzame materialen. Dit zijn de voorwaarden die Klok Dakkapellen toepast in de dakkapellen.

Hoe is een dakkapel geïsoleerd?

Klok Dakkapellen maakt gebruik van verschillende isolerende materialen. De materialen zijn verwerkt in de zijwanden van wel 20 centimeter dik en de dakplaten. De zachte isolatiematerialen zorgen naast een energiebesparing ook voor een geluidsreductie. De dakkapel van Klok Dakkapellen heeft een Rc waarde van minimaal 6.0 voor het dak en een Rc waarde van minimaal 5.0 voor de zijwanden. De dakkapel voldoet daarmee aan het bouwbesluit van 2016. Een rolluik voor het kozijn van de dakkapel kan helpen de warmte van de zon in de zomer buiten te houden.

Kunnen er zonnepanelen gemonteerd worden op een dakkapel?

Naast het besparen van energie krijgen wij vaak de vraag of het mogelijk is zonnepanelen te monteren op de dakkapel. De dakkapel welke na 2016 door Klok Dakkapellen geplaatst heeft een extra draagvermogen van ca. 60 kg per m². Daardoor kunt u (mits juist geïnstalleerd) zonnepanelen plaatsen op het dak. Let u hierbij wel op dat u niet in de EPDM-dakbedekking kunt schroeven of boren. Een erkend zonnepanelen-installateur kan met u meedenken.

Onderhoudsvriendelijke en duurzame materialen.

Klok Dakkapellen maakt gebruik van onderhoudsvriendelijke en duurzame materialen in de dakkapel en voor de buitenafwerking van de dakkapel. De grootste voordelen aan een kunststof buitenafwerking van de dakkapel is de lange levensduur en het onderhoudsvriendelijke aspect. De materialen dienen alleen nog op regelmatige basis te worden schoon gemaakt. De dakkapel hoeft nooit meer geschilderd te worden.

Subsidies en besparingen.

Momenteel zijn er subsidies beschikbaar wanneer je energiebesparende maatregelen gaat toepassen. De isolatiematerialen welke wij gebruiken vallen ook onder die energiebesparende maatregelen. Dit maakt het mogelijk om de dakkapel in een totaalpakket van maatregelen mee te nemen, omdat er vaak een drempelwaarde geldt. Isoleer je bijvoorbeeld ook de rest van de zolder dan is de dakisolatie vaak grotendeels te financieren vanuit een subsidie.

Duurzaam bouwen.

Klok Dakkapellen vindt het behoud van deze wereld belangrijk. Daarom worden niet alleen onze dakkapellen duurzaam gebouwd. Ook onze showroom en werkplaats zijn op een duurzame manier ingericht. Ons bedrijfspand is voorzien van een groenbeschikking, een certificaat voor zeer duurzame utiliteitsbouw. Deze is afgegeven door de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in overeenstemming met de Staatssecretaris van Financiën.  

 

Wilt u met eigen ogen zien hoe onze dakkapellen worden gebouwd?

U bent van harte welkom in onze showroom in Nieuwleusen. De showroom laat de mogelijke opties van dakkapellen op ware grootte zien. Hierdoor is het mogelijk om een beter beeld te krijgen van de ruimt van een dakkapel. In onze aangrenzende fabriek kunt u bovendien zien hoe onze dakkapellen Prefab worden geproduceerd. Daardoor is de dakkapel geschikt voor het plaatsen in één dag!