Naar mobiele navigatie

Omschrijving dakkapel

Meer weten over onze dakkapellen?

De dakkapellen die we standaard in ons leveringsprogramma hebben kunnen in diverse uitvoeringen en afwerkingen worden geleverd. De diverse mogelijkheden worden hieronder per item beschreven. Omdat we de dakkapellen grotendeels in eigen beheer produceren, is levering in alle gewenste soorten en maten mogelijk. U kunt ons overzicht van de meest gangbare uitvoeringen en afmetingen dakkapellen bekijken. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Kozijnen en ramen in hout

Het hout welke wij gebruiken voor onze dakkapellen is van duurzaamheidsklasse twee. Standaard wordt het houtwerk tweemaal in een vochtregulerende witte grondverf gespoten. De ramen zijn zowel leverbaar in draairaam- als in draai-kiepuitvoering. De draairamen zijn naar buiten draaiend en voorzien van tochtstrippen in de sponningzijde. Ze zijn afsluitbaar door middel van twee raamboompjes met kierstand en verder voorzien van tele-uitzetijzer.

De draai-kiepramen zijn voorzien van standaard draai-kiep-beslag met meerpuntssluiting en centraal geplaatst geëloxeerd aluminium raamkrukje. Afhankelijk van de stand van het krukje kan het raam volledig naar binnen toe opendraaien, danwel aan de bovenzijde naar binnenvallen, waardoor een ventilatiestand ontstaat. 

De onderzijde van het kozijn is voorzien van een 15 ponds loodstrook die in de vorm van de dakpannen wordt geklopt.

Kozijnen en ramen in kunststof

 

Het kunststof kozijn is vervaardigd van slag- en stootvast kunststof met standaard verdiept profiel. De toegepaste kunststof is UV bestendig waardoor verkleuring als gevolg van zonlicht minimaal is. Waar nodig is het kozijn inwendig versterkt met verzinkt stalen profielen.
De ramen zijn uitsluitend leverbaar in draai-kiepuitvoering.

 

De draai-kiepramen zijn voorzien van standaard draai-kiep-beslag met meerpuntssluiting en centraal geplaatst geëloxeerd aluminium raamkrukje. Afhankelijk van de stand van het krukje kan het raam volledig naar binnen toe opendraaien, danwel aan de bovenzijde naar binnenvallen, waardoor een ventilatiestand ontstaat.

 

De kozijnen en/of ramen zijn in diverse kleuren en profileringen verkrijgbaar. Ook in deze uitvoering is de onderzijde van het kozijn voorzien van een 15 ponds loodstrook die in de vorm van de dakpannen wordt geklopt.

 

Isolatieglas

 

Standaard wordt Thermopane glas HR++ toegepast met Komo Keur garantie van 15 jaar.

 

Vensterbank

 

Onder het kozijn wordt een vensterbank van 20 cm breed en 18 mm dik multiplex aangebracht.

 

Zijwanden

 

De zijwanden van de dakkapel zijn als volgt opgebouwd: (van binnenuit gezien)

- 10 mm watervaste plaat.
- Dampdichte folie.
- 140 mm isolatie RC 3,5 of 170 mm isolatie RC 5,0.
- Dampdoorlatende folie.

 

Bekleding buitenzijde zijwanden
- Trespa volkernplaat van 6 mm in diverse keurstellingen.
- Kunststof (bijvoorbeeld 
Keralit) rabatdelen in diverse kleurstellingen.
- Houten rabatdelen of houten plaat.

De onderzijde van de zijwanden is voorzien van loodstroken die zorgen voor een waterdichte afsluiting op de dakpannen.

 

Dakconstructie

 

Binnenzijde 10 mm plaat met dampdichte folie, isolatie 140 mm RC 3,5 of Isolatie 17 cm RC 5,0 buitenzijde 10 mm plaat. Als dakbedekking wordt een uit één stuk vervaardigd EPDM rubber membraam toegepast. Dit membraam dat volledig aan de ondergrond wordt gekleefd is blijvend elastisch en UV-licht en Ozon bestendig.

 

De waterafvoer geschiedt middels een pvc uitloop aan de achterzijde. De dakrand wordt afgewerkt met een speciaal ontworpen aluminium daklijst die over de boeidelen wordt gemonteerd.

 

Boeidelen

 

De boeidelen kunnen uitgevoerd worden in 15 mm WBP multiplex garantieplaat, 6 mm Trespa Volkernplaat of Keralit.

 

Afwerking Binnenzijde

 

Het plafond en de zijwanden van de dakkapel worden aan de binnenzijde afgewerkt met 10 mm plaat.

 

Overige Opties

 

De dakkapellen kunnen tegen meerprijs uitgebreid worden met diverse opties, zoals zonwering, horren, enzovoorts. 

 

Kijk hiervoor bij overige opties
 

U kunt uiteraard vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw situatie en wensen.