Menu

Naar mobiele navigatie

Vergunning voor uw dakkapel?

U moet een vergunning aanvragen voor uw dakkapel. Hoe gaat dit in z’n werk? Wanneer bent u eigenlijk vergunningsplichtig? Kunt u dit zelf aanvragen of beter uitbesteden?

Wanneer een omgevingsvergunning?

Onze dakkapel adviseurs, die bij u thuis komen, kunnen u vaak verstellen of u vergunningsplichtig bent. Alleen dakkapellen met een plat dak, die aan de achterzijde van uw woning worden geplaatst, kunnen vergunningsvrij worden geplaatst. De dakkapel moet dan voldoen aan een aantal voorwaarden, lees deze in onze veelgestelde vragen. Wilt u graag een dakkapel aan de voorzijde, een dakkapel met een pannendak of een nokverhoging? Dan bent u vergunningsplichtig. De regels nalezen? Bekijk de brochure van de overheid over dakkapellen en vergunningen.

De vergunningsaanvraag

Wanneer u een vergunning aanvraagt bij de gemeente, dient u tekeningen aan te leveren van de situatie voor en na. In 95% van de gevallen werken wij de tekeningen voor onze klanten uit en dienen deze in namens de klant.
U bent vrij om ervoor te kiezen de vergunning zelf uit te werken en aan te vragen, maar houdt rekening met extra tijd voor het aanpassen en aanvullen van gegevens.

Hoe lang duurt een vergunningsaanvraag?

Voor het gehele traject van de aanvraag moet u rekening houden met ongeveer 12 weken. Dit traject is afhankelijk van uw reactiesnelheid op onze tekenaar, maar ook van het proces en de drukte bij uw gemeente. Na dit traject is de vergunning verleend en gaat de levertijd in.We kunnen u dus pas inplannen na verlening van de vergunning. Dit omdat vergunningen kunnen worden afgewezen, of worden verleend onder bepaalde voorwaarden.

Vragen hierover? Neem gerust contact met ons op.