Menu

Naar mobiele navigatie

Beglazing in uw dakkapel

U laat een dakkapel plaatsen voor zoveel mogelijk extra ruimte en extra licht. Maar wat voor beglazing zit er in de dakkapellen? Waar kunt u uit kiezen en waar moet u op letten bij uw keuze?

Bij de isolatie van glas is de U-waarde van belang, deze geeft aan hoeveel warmte er wordt doorgelaten per graad temperatuur verschil per vierkante meter. Hoe lager hoe beter. Om u een idee te geven over U-waarden:
Enkel glas: U-waarde van ongeveer 6.0
Dubbel glas: U-waarde van ongeveer 3.3
HR-glas: U-waarde van ongeveer 2.0
HR++ glas: U-waarde van 1.2 of lager

HR++ glas

De Klok Dakkapellen zijn standaard voorzien van HR++ glas. Dit is dubbelglas gevuld met gas en met een extra isolatie coating.

Triple glas

Bij Klok heeft u ook de keuze voor triple glas: HR+++ isolatieglas. Wij raden u triple glas aan wanneer u in de rest van uw huis ook triple glas en/of een hoge isolatie (RC-waarde) heeft.

Ventilatie

Naast goede isolatie, is het ook belangrijk goed te ventileren. Voor een optimale ventilatie, ook met gesloten ramen, kiezen veel mensen voor een ventilatierooster in het vaste glas. Dit kan ook een vergunningseis zijn bij een dakkapel op zolder. Hier moet vaak extra ventilatie worden aangebracht in de vorm van een ventilatierooster.


Overige opties
Naast isolatie en ventilatie kunt u ook nog voor verschillende opties kiezen die met de uitstraling van uw ramen te maken hebben.

Roeden in of op het glas

Door het aanbrengen van roeden in en/of op het glas, verdeelt u het glas in een aantal kleinere vakjes. Hier wordt vaak voor gekozen als de rest van het huis dit ook heeft. Zo behoudt u deze uitstraling.

Melkglas

Plaatst u een dakkapel op de badkamer, dan is het misschien verstandig om voor melkglas te kiezen in die ruimte. Dit is een dof glas. Hier valt licht door naar binnen, maar u bent niet zichtbaar vanaf de buitenkant.

Prijzen dakkapellen: beglazing

Standaard bij de prijs inbegrepen
- HR++ glas

Mogelijkheden tegen meerprijs
- Ventilatieroosters in het glas
- Roeden in- of op het glas
- Triple glas
- Melkglas